Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház - Győr

Pamok-tv

 

Nyári László díjas: Dr. Villányi Balázs belgyógyász főorvos  2020. december

Dr. Villányi Balázs orvosi tevékenységét a betegcentrikusság, az empátia, a segítőkészség jellemzi. Belgyógyász, nephrológus, vezeti az angiológia osztályt. A COVID járvány kitörése óta egyik vezetője a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sikeres védekezésének és a fertőzött betegek ellátásának.

 

Nyári László díjas: Csordás Adrienn ápolási igazgató   2020. december

Ápoló, vezető, fáradhatatlan szervező, folyamatosan tanuló, emberszerető, hivatás tudattal élő ember Csordás Adrienn, aki 1997 óta nagyívű szakmai pályájával kiérdemelte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház legmagasabb elismerését, a Nyári László-díjat.

 

Győri kórház: jelentkezzen a tüdőrák szűrőprogramra!   2020. november

A tüdőrák korai felismerését támogató szűrőprogram indult a győri kórházban. A HUNCHEST programban CT felvétel készül azokról a rizikócsoportba illő szemlélyekről, akik vállalják a szűrésen való részvételt. A felvétel elkészítése 10 percet igényel, és fájdalommentes. Az ingyenes programra december 31-ig lehet jelentkezni.

 

Nézd meg otthonról a leleteidet!   2020. november

A járvány idején felértékelődött a digitális orvosi leletek online elérhetősége. A betegeknek rendelkezniük kell a kormányablakhoz szükséges belépési kóddal, és máris csatlakozhatnak az úgynevezett EESZT-hez, az Elektronikus Egészségügyi Szolgálgatási Térbhez, ahol az összes róluk készült ambulánslapot, zárójelentést, laborleletet elérhetik. A győri kórház igazgatója kéri a lakosságot, használja az EESZT-rendszert, hogy csökkenethető legyen a személyes találkozások száma. 

 

 

Győri SKILL-labor: fantom bábuk szimulációs környezetben   2020. november

Orvostanhallgatók, szakorvos jelöltek, orvosok, ápolók gyakorlati képzését és továbbképzését szolgálja a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban létrehozott klinikai demonstrációs egység, ahol szimulációs környezetben sajátíthatják el a gyógyító munkában résztvevők a korszerű beavatkozási technikákat. A 350 millió forint értékű, európai színvonalú SKILL-labor saját oktatógárdával akár napi 150 hallgató képzését is ellátja, és hátteret ad a magas szintű orvos- és egészségügyi-szakember képzéshez.

 

Megemlékezés   2020. október

Megemlékezés 2020

 

Maszk, kézmosás, távolságtartás!   2020. szeptember

Ugrásszerűen megnőtt Győr-Moson-Sopron megyében a COVID fertőzöttek száma. A győri Petz kórház tapasztalatai szerint a vírus most a gyerekek és fiatalok körében terjed. Ők fertőzhetik meg szüleiket, akik karanténba kerülhetnek, a munkából kieshetnek. Veszélyeztetik nagyszüleiket, ezért ismét fontos a távolságtartás, a maszk viselése és rendszeres fertőtlenítése, és a gyakori kézfertőtlenítés.

 

Nyári László díjas: Szincsák Miklósné főnővér    2020. augusztus

Kiváló szakmai munkájáért Nyári László díjat kapott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház égésplasztikai osztályának osztályvezető főnővére, Szincsák MIklósné. 27 éves korában kapott bizalmat a nagy figyelmet és fegyelmet igénylő pozíció betöltésére. Több mint egy évtizede gyakorlati oktatója leendő ápolóknak és orvostan-hallgatóknak.

 

Magyar Érdemrend díjas: Dr. Tamás László János     2020. augusztus

10 éves kórházigazgatói tevékenysége elismeréséül a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét érdemelte ki Dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa, aki a régió legnagyobb kórházának vezetése mellett, érsebészi hivatását is naponta műveli. Orvosként kórház vezetőként a betegek biztonságának szolgálatát tekinti legfőbb feladatának.

 

Nyári László díjas: Dr. Pesztenlehrer Norbert szemész főorvos     2020. július

Követhető példaképek, nagyszerű tanárok, érdeklődő tanítványok, közgazdasági szemlélet, nemzetközi szintű szemészeti ellátás. E klucsszavak köré fonódik dr. Pesztenlehrer Norbert , szemész, osztályvezető főorvos szakmai munkássága, melyet a győri kórház vezetése Nyári László díjjal ismert el.

 

Életműdíjas: Dr. Skaliczky Zoltán idegsebész     2020. június 29

Jó ember, jó orvos. Az elmúlt 40 évben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idegsebészeti osztályának fejlesztéséért, a betegek gyógyulásáért dolgozott. 20 éve a kórházi menedzsment tagja, kórházfejlesztő alkat. A kórház 2020-ban Dr. Petz Lajos Életműdíjjal ismerte el tevékenységét.

 

Semmelweis-napi díjeső      2020. június 29.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a győri Nemzeti Színházban tartotta meg idei Semmelweis-napi ünnepségét, ahol az elmúlt egy év eseményeinek ismertetése után díjak és elismerések átadására keült sor. A Petz Lajos Életműdíjat az idén Dr. Skaliczky Zoltán idegsebész, a kórház szervezési igazgatóhelyettese érdemelte ki.

 

Száz ágy vált alkalmassá az intenzív ellátásra      2020. május 15

350 millió forint értékű beruházás valósult meg a járványügyi felkészülés keretében a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. 5 osztályon közel 100 kórházi ágy vált alkalmassá az intenzív betegellátásra.Az intézmény a meglévő 37 lélegeztető gép mellé további öt berendezést vásárolt, amely a napokban érkezik meg.

 

Nagyüzem a győri mikrobiológián   2020. május 12.

Jelentősen - a szokásosnál 5 ezerrel több mintát vizsgáltak Petz Aladár kórház bakteorológiai osztály egy koronavírus megjelenése óta. A teszt-vizsgálatok elvégezhetők két új kínai berendezés segítségével. Mostantól minden műtétre váró beteget tesztelnek. A győri kórház dolgozóinak tesztelése megkezdődik egy héten, és kiderülhet, ki esett át egy fertőzésen.

 

Ápolóknak szólt a zene    2020. május 11.

Talán soha nem övezte olyan nagy figyelem az ápolók munkáját, mint most, a járvány idején. Az ápolók világnapján szabadtéri koncerttel köszöntötte a Petz Aladár kórház ápolóit, szakdolgozóit a Győri Filharmonikus Zenekar. Az idei ünneplésnek az ad külön jelentőséget, hogy 200 éve, május 12-én született a modern nővérképzést megalapozó és a betegellátás reformját elindító angol nővér, Florence Nightingale, akire az ápolók ma is nagy tisztelettel emlékeznek.

 

Győri kórház: Mindenkit allátnak     2020. április 1.

Március közepe óta a győri Petz Aladár kórházban a biztonságot szolgáló intézkedések értelmében teljesen elkülönülnek a járványos betegek kezelésére szolgáló részlegek és az egyéb kórházi ellátást igénylők betegútjai. A kórház forgalma az elmúlt 2 hétben 30-40 %-kal csökkent, de az intézmény minden területén folyik a gyógyító munka. A régió legnagyobb kórházának vezetői arra kérik a betegeket, hogy indokolt esetben ne késlekedjenek orvosi segítséget kérni, forduljanak bizalommal a kórházhoz.

 

Nyári László díjas: Dr. Szalai Zsuzsanna PhD tüdőgyógyász     2020. február

A győri Petz Aladár kórház tüdőosztályának főorvosa, nemcsak pulmonológiából, hanem radiológiából, allergológiából és klinikai immunológiából is szakvizsgát szerzett, 2016-ban pedig tudományos fokozatát is megvédte.Nevéhez fűződik a megyei onko-pulmonológiai és a regionális asztma centrum létrehozása.Sok beteg köszönheti egészségének visszaszerzését szakmai tudásának köszönhetően

 

Családbarát szülészet Győrben     2020. február

Közel 350 millió forintos fejlesztés révén újult meg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészete, melyet február 2-án avattak fel. Az európai színvonalú család- és bababarát szülészet a biztonságos szülés és születés minden kívánalmának megfelel.

 

Győri nővérszálló: 1 milliárd a felújításra     2020. február

120 garzonlakás teljes felújítása kezdődik meg február közepén a győri kórház nővérszállóján. Az 1 milliárd forint értékű uniós forrásból megvalósuló projektnek köszönhetően a kórházi szakdolgozók és orvosok hotel szintű garzonokba költözhetnek vissza - 2020 decemberében.

 

A boldogság győri szigete    2020. január

Európai színvonalú szülőszobák, kórtermek, korszerű műszerpark - ez jellemzi a győri Petz Aladár kórház megújult szülészeti osztályát, ahol baba- és mamabarát környzetben láthatják meg a napvilágot az újszülöttek. 

 

Nyári László díjas: Lichtenberger Alajosné  vezető asszisztens     2020. január

Nyári László díjas: Lichtenberger Alajosné, vezető asszisztens

36 éve fáradhatatlan munkatársa a győri Petz Aladár kórház gyógyszerészeti osztályának. Asszisztens csapatában egy csapat munkának kiemelt megerősített van. Munkáját Nyári László díjjal ismerte el és ellenőrizte.

 

Dr. Kullmann Tamás könyve: 100 tünet - avagy mikor hívjunk mentőt?  2020. január

100 tünet - avagy mikor hívjunk mentőt?

 

Győri kórház: sikeres év díjesővel  2019. december

A Petz Aladár kórház ünnepsége örömteli évértékelés volt. Az intézményi gazdálkodási stabilitás, az orvosok és ápolók száma kielégítők, tudományos eredmények meggyőzőek és küszöbön állók, amelyek egy egyetemi külső tanszék-indikációt jelentenek. Az ünnepségen a kórház egyik munkatársa vehetett át díjat, jutalmat. 

 

Megajándékozott angyalok  2019. december

A győri Petz Aladár kórház 40 ápolója, egyenként 30 ezer forintot kapott az EuroFleet Zrt. adományaként. A flottakezelő vállalkozás évek óta támogatója a hétköznapok angyalainak, azaz a kórház ápolóinak. Az idei adventen nemcsak pénzt, hanem másfél millió forint értékű műszeradományt is hozott az EuroFleet Jézuskája a győri kórháznak. 

 

A 270 éves győri petz Aladát kórház harmadszorra is kiváló   2019. október

Anonim nevezéssel, meghatározott mutatók alapján ismét Kiváló Megyei Kórház címet nyert a győri Petz kórház. Az elismerés igazi ajándék az alapításának 270. évfordulóját a napokban ünneplő győri kórháznak.

 

29 rezidens választotta idén a győri kórházat   2019. szeptember

A szakorvos-jelöltek szívesen jönnek a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházb

 

Tudj meg többet az egészségről   2019. szeptember

2019. szeptember 02. | Tudásépítők kezdték meg működésüket Győrben a Batthyányi tér 4. szám alatt. A diplomás ápolókból álló egészségügyi tanácsadó szolgálat a szülésre való felkészítéstől a logopédiai, dietatikai szolgáltatások sokaságával várja azokat, akik egészségtudatosan szeretnének élni. 

 

Nyári László díjas: Dr. Beke Ágnes  gyermekneurológus   2019. július

Dr. Beke Ágnes gyermekorvosnak készült világ életében. Csecsemőktől a tinédzserekig jönnek hozzá azok, akiknek szülei egyedül nem boldogulnának idegrendszeri gondokkal küszködő gyermekeikkel. Beke Ágnes rendelőjében egyre több a kis beteg. A változó világ a gyermekeken is otthagyja névjegyét. A főorvos asszony pedig segít. Ez élteti, ezért lehet a kórház elismert Nyári László díjasa.

 

Nyári László díjas: Dr. Szepesváry Zsolt urológus   2019. július

Eltökélten orvos akart lenni. Az urológiát a Honvédkorházban ismerte meg. Európai és magyar szakvizsgálval is rendelkezik. 2012 óta a győri Petz Aladár kórház urológiai sebészetén dolgozik. Osztályvezető főorvosként büszke a csapatára, tisztelettel tekint elődeire. Dr. Szepesváry Zsolt a Semmelweis-napon vehette át a győri kórház legrangosabb elismerését, a Nyári László díjat.

 

Nyári László díjas: Virág Renáta főnővér   2019. július

26 éve lépett be a győri kórház koraszülött intenzív centrumába,hogy apró életekre vigyázzon. Nagyszerű orvosok, kiváló nővérek között vált a Petz-kórház PIC centrumának főnévérévé. Ma ő tanítja az új generációt, miközben minden idegszálával figyeli az inkubátor-lakók rezdüléseit. Szülők százai hálásak neki. Virág Renáta a győri kórház nyári László díját a Semmelweis-napon vette át.

 

Csőposta és Pathológia    2019. július

2018 és 2019 között valósult meg a Csőposta rendszer kialakítása és a Pathológiai osztály fejlesztése. 

 

Semmelweis-nap    2019. június

 

Sürgősségi betegellátás: Ezt kell tudni   2019. május

Ma van a Sürgősségi Betegellátás Világnapja. Ez alkalomból a győri Petz Aladár kórház reggel 8 és 10 óra között fogadta az ellátás iránt érdeklődőket, magán embereket és sajtó munkatársakat. Az osztály nagy szervezettséggel dolgozik, de a betegeknek is tudniuk kell, hogy ide csak valóban sürgős esetben forduljanak. Így tud hatékonyan működni és életeket menteni az SBO.

 

Ápolók: Egy életen át tanulnak   2019. május

Nemcsak az orvostudomány, hanem vele az ápolási szakma is szakadatlanul fejlődik. A győri Petz Aladár kórház évente megrendezi az ápolók fejlesztését szolgáló tudományos és szakmai konferenciát, hogy tanulási, előadói lehetőséget biztosítson az ápolók számára. A szakmai nap jelentősen hozzájárul a betegek európai szintű ellátásához.

 

Digitális karórát kapnak a győri kórház betegei   2019. március

200 millió forintos uniós támogatás révén épülhetett ki a győri Petz Aladár kórházban az a digitális betegkövető rendszer, mely tovább növeli a betegbiztonságot. A digitális órákkal a betegek a kórház meglévő  medikai rendszeréhez csatlakoznak, így az információk bevitele és

tárolása is korszerűsödik.

 

Nyári László díjas: Kamper Ildikó egyetemi okleveles ápoló   2019. február

A győri Petz Aladár kórház urológiai sebészeti osztályán ápolónőként kezdte a pályáját Kamper Ildikó. 2010 óta az osztály főápolójaként tisztelik a munkatársak. Határozott, irányító alkat, segítőkész és a tudásmegosztás elkötelezett híve. Együtt fejlődött a szakmával, mindig tanult és ma ő tanít másokat a napi munka végeztével.

 

Kor, kór nélkül      2019. február

Az időskor mentális állapota a témája a Magyar Pszichiátriai Társaság idei, Győrben, három napon át zajló kongresszusának, melyen a győri kórház támogatásával több mint ezer orvos, pszichológus és szakdolgozó továbbképzése zajlik. Az életkor meghosszabbítása mellett a minőségi élet biztosítása is célja a gyógyítóknak.

 

Nyári László díjas: Simonné Csákány Laura   2019. január

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Nyári László díjjal ismerte el Simonné Csákány Laura, kontrolling igazgató-helyettes szakmai tevékenységét, amelynek eredményei az intézmény gazdálkodásában, a hatékonyság növelésében és a várólisták csökkentésében mutatkozik meg.

 

Nyári László díjas: Dr. Bély Mária bőrgyógyász  2019. január   

Nagyot változott a bőrgyógyászat az elmúlt négy évtizedben:társa lett az immunológiának és az onkológiának. Dr. Bély Mária a győri kórház bőrgyógyászati osztályának vezető főorvosa úgy érzi, nemrégiben kapott Nyári László díjának hátterében a folytonos tanulás, a kihívások vállalása és a fiatal orvosok tanítása áll.

 

Megajándékozott ápolók  2018. december   

A Mindennapok Angyalai rendezvény keretében a győri Petz Aladár kórház 40 ápolója és szakdolgozója részesülhetett egyenként 30 ezer forintos támogatásban az Euro Fleet Zrt. adományának köszönhetően. Az ajándék ráadásaként Hosszú Katinka olimpiai bajnok köszöntötte az ünnepelteket, aztán az adományozó cég ajándékaival ellátogatott a gyermekosztályra.

 

Megnyílt a gyermeksürgősségi osztály  2018. december   

14 milliárd forint fejlesztés révén 2020-ra megújul Magyarországon a gyermeksürgősségi és baleseti ellátás, az országban hat centrum jön létre. A fejlesztés nyitányaként a győri Petz Aladár kórházban átadták az ország első ilyen központját, mely mától négy megye lakosságát szolgálja. 

 

Kiváló a győri kórház és a koraszülött intenzív centrum   2018. október  

50 hazai kórház közül immár második alkalommal nyerte el a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a MEDICINA 2018 Kiváló Kórház fődíjat. A MEDICINA 2018 Kiváló Koraszülött-ellátó Intenzív Osztálya címet szintén a győri kórház nyerte el. A díjakat a HUNGAROMED Medikai kiállítás szakmai fórumán adták át.

 

Az AUDI Hungária műszert adományozott a kórháznak    2018. október   

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 10 millió forint értékű műszeradományt vehetett ma át az AUDI Hungáriától. A nagyértékű berendezés a sebészeti osztályra került, a laporoszkópos általános- és mellkas-sebészeti beavatkozások hatékonyabbá tételéhez.

 

Győr város műszereket adományozott a kórháznak    2018. október  

35 millió forint értékű műszer adomány átadására került ma sor a győri Petz Aladár Kórházban. Győr Város Önkormányzatának támogatásával a radiológia osztály 2 db Samsung ultrahang készülékkel, a mellkas-sebészeti részleg pedig egy nagy értékű VATS műszertálcával gazdagodott.

 

Jól élni, egészségesnek maradni    2018. szeptember  

Fogyni, mozogni, jól táplálkozni, kevesebb alkoholt inni. Ezekre a fő üzenetekre épül a Petz Aladár kórház és Győr önkormányzata konzorciumi együttműködésében létrejött Egészségfejlesztési Iroda küldetése. A cél pedig, hogy a járás népességének életmód változtatására programokat szervezzen az iroda. 

 

Nyári László díjas: Sághegyi Márta műtőasszisztens    2018. augusztus  

Több mint négy évtizede dolgozik a győri kórházban. Dolgozott a műtőasztal mellett, és nevéhez főződik a központi sterilizáló részleg felépítése. Generációs sokaságának szakmai képzéséhez járult hozzá. Ma is aktívan dolgozik. Sághegyi Márta számára a Nyári László díj megerősítés, hogy jól választott hivatást.

 

Nyári László díjas: Dr. Nagy Sándor Ph.D.    2018. augusztus

1983-ban került a győri kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályára. Már akkor elkötelezett híve volt a genetikának. 2006-ban Ph.D fokozatot szerzett.2008 óta vezeti azt az osztályt, ahol 54 évvel ezelőtt megszületett. Dékánja az egyetemi egészségtudományi karnak. Élete egybeforrt a hivatásával.

 

 

Nyári László díjas: Ferenc Józsefné, főnővér    2018. augusztus

A segítségnyújtás vágya vitte a nővéri pályára. Egész életében tanult. A győri kórház adott hátteret szakmai pályafutásának kiteljesedéséhez. A kardiológián végezhető feladatok kijelölték szakmai fejlődésének irányát. A tudás mellett az oktatás is élete részévé vált. A győri kórház Nyári László díját Ferenc Józsefné több évtizedes munkájával érdemelte ki.

 

Életműdíjas: Prof. dr. Ostorharics-Horváth György  2018. július

A győri kórház által alapított Petz Lajos életműdíjat 2018-ban Prof. Dr. Ostorharics-Horváth György, pszichiáter főorvos kapta meg kimagasló, több évtizedes gyógyító és tudományos tevékenysége elismeréséül. 

 
Semmelweis-nap: Győri gyógyítók ünnepe  2018. június

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház nagyszabású ünnepséggel emlékezett Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójára. A Nemzeti Színházban megtartott rendezvényen a kórház munkatársai, a város és megye vezetői vettek részt. A Petz Lajos Életmű-díjat Prof.dr.Ostorharics-Horváth György pszichiáter vehette át. 

 

Ápolók: partnerek a testi-lelki gyógyulásban 2018. május

Ápolásszakmai Tudományos Napot tartottak ma Győrben a Petz Aladár Megyei Oktatókórház szervezésében az ETO Park Hotelben. A háromszáz-fős konferencián innovációs technikákról, betegbiztonságról, lelki ápolásról hangzottak el szakmai előadások.

 

Diákmunka! Legyél műtőssegéd! 2018. május

4 és 8 órás diákmunkára hívja a győri kórház az egyetemi hallgatókat. A műtőssegédi feladatok ellátására fiúk és lányok jelentkezését várják az apolasit@petz.gyor.hu e-mail címen.

 

Győr díszpolgára: Prof. Dr. Rácz István  2018. április

Prof. Dr. Rácz István a gasztroenterológiai endoszkópia elismert szaktekintélye, a győri Petz Aladár kórház tudományos főigazgató-helyettese, osztály osztályvezető főorvosa. Munkájában a gyógyító, a tudományos és az oktató tevékenység összefonódik.Több évtizedes szakmai munkája elismeréseként 2017-ben a Győr Díszpolgára címet vehette át.

 

Játszótér épül a győri kórház területén  2018. március

800 négyzetméteres területen a gyermek- és a rehabilitációra szoruló felnőtt betegek igényeit figyelembe vevő játszótér épül a győri Petz Aladár kórház belső udvarán. A Lurkó Alapítvány kezdeményezésével és anyagi szervezőmunkájával, illetve az önkormányzat támogatásával megvalósuló gyógyító tér terület előkészítése a fakivágásokkal megkezdődött. A játszótér június elejére készül el.

 

Szíves asszony  2018. március

Kisgyermek kora óta vonzotta a másokon való segítés. Fiatal felnőttként nem volt kérdés, hogy orvosok mellett szeretne részt venni a gyógyító munkában. Dr. Dézsiné Szentes Veronika a győri Petz Aladár kórház szívcentrumában vezető asszisztens, és március óta a A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének tulajdonosa.

 

Országos Érszűkületi Nap Győrben  2018. március

Az érszűkület ma Magyarországon közel 400 000 embert érint, az idei évben külön figyelem irányul a dohányzásra, a dohányzásról történő leszokás jelentőségére. 

 

Szaktudás, anyatej  és műszerpark  2018. február

Két kórtermet és a egy folyosót újítottak fel vállalkozók a győri Petz Aladár kórház baleset-sebészeti osztályán. A VILL-KORR Hungária, a Fodor Kft. és a Stukkó Kft. közel 10 millió forintos adománya egyértelműen jelzi, hogy a győri vállalkozók odafigyelnek a társadalmi felelősség vállalásra. 

 

Vállalkozók a győri kórházért  2018. február

A Petz Aladár kórház 40 éve működő koraszülött osztályán kisbabák ezrei kapták meg az egészséges élethez szükséges ellátást. A győri Perinatális Intenzív Centrum országos hírét a szakmai tudásnak, a műszerparknak és az anyagtejes táplálásnak köszönheti.

 

Nyári László díjas: Dr. Báthy András  2018. február

Dr. Báthy András, főorvos 1985 óta dolgozik a győri Petz Aladár kórház neurológiai osztályán.Az elmúlt évtizedekben biztos együttműködő partnere volt az idegsebészeknek majd a kézsebészeknek az általa vezetett fizioterápiás laborban végzett több ezer vizsgálattal. Nyári László díjasként, nyugdíjas főorvosként fáradhatatlanul dolgozik.

 

Nyári László díjas: Dr. Gunther Tibor orthopéd-sebész  2018. január

Egyetemista kora óta tudta, hogy orthopéd-sebész lesz. Tanult, több külföldi kórházban szerzett tapasztalatot, tudományos fokozatot szerzett, 2009-től a Petz Aladár kórház orthopédiai osztályát vezeti, s az intézmény oktatási igazgatóhelyettese. Dr. Gunther Tibor a győri kórház Nyári László díját érdemelte ki.

 

Nyári László díjas: Fertetics Csabáné, főnővér  2018. január

Gyermekkori álma valósult meg: segíthet, ápolhat. Fertetics Csabáné, a győri Petz Aladár kórház idegsebészeti osztályának főnővére együtt fejlődik a szakmával, és fáradhatatlanul teszi a dolgát a betegek gyógyulását segítve. Tanít, és a hospice szolgálatban is tevékeny. Szakmai életútját Nyári László díja fémjelzi. 

 

Győri kórház: 0 adóssággal, fejlesztésekkel kezdődhet 2018

880 millió forintot utalt át a kormányzat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számlájára. Az összeg az egészségügyi intézmény adósság állományának rendezésére, és számos fejlesztésre ad lehetőséget. A mai tájékoztatón elhangzott, hogy további kormányzati támogatással új parkoló övezet és új mentőállomás is épül a kórház térségében.

Kórházi jótevők: gyógyulás mézeskaláccsal  2017. december

16 mézeskalácsházat vittek ma ajándékba a győri kórházba a Krúdy Gyula szakiskola cukrász tanulói. A mesébe illő házikókat a főnővérek kíséretében vitték az alkotók a gyógyító osztályokra. A nemes cél nem más, mint adventi hangulatot varázsolni,oda, ahol a gyógyulást segítik az otthonra emlékeztető illatok. 

 

Pénzzel és játékautóval érkezett a győri kórházi az EuroFleet  2017. december

Harmadik karácsonyon visz nagy értékű ajándékot a győri Petz Aladár kórházba az EuroFleet Zrt. Az idén is egy millió forintot kaptak az ágy mellett szolgálatot teljesítő nővérkék és a gyermekosztály 3 prémium kategóriás játék autóval gazdagodott.

 

Dr. Méhes Károly díjas: Prof. Dr. Dézsi Csaba András   2017. december

Kardiológus, a gyógyító és oktató munka mellett a tudományos életben való tájékozottság, a publikáció és az írás számára életszükséglet. 2015-ben a Petz Aladár kórház Dr. Méhes Károly díjjal ismerte el Prof. Dr. Dézsi Csaba András publikációs tevékenységét. 

 

Kórház napelem homlokzattal  2017. november

A győri Petz Aladár kórház homlokzataira 1111 darab napelemet szereltek fel, egy 180 millió forintos uniós támogatásból. A régió legnagyobb egészségügyi intézménye mostantól évi 15-20 millió forintot tud megtakarítani a 2015-ben megkezdett, két lépésben megvalósított megújuló energia beruházásnak köszönhetően.

 

Dr. Méhes Károly díjas: Dr. Kollár Dániel sebész   2017. november

A győri kórház sebésze, dr. Kollár Dániel kapta meg 2016-ban a Dr.Méhes Károly díjat a Digest Surgery című folyóiratban megjelent magas impact-faktorú cikkéért. A fiatal sebész szerint a tudományos munka jó útitárs a szakmai önfejlesztés útján.

 

EESZT: a győri kórház kapcsolódott:  2017. november

A győri kórház felkészült az elektronikus egészségügyi szolgáltató térhez való kapcsolódásra. A közel 4000 magyarországi egészségügyi pont összekapcsolódása számos előnnyel szolgál. A Petz Aladár kórházban 800 kártyaleolvasót helyeztek üzembe november 1-én. A rendszer egyelőre teszt üzemmódban működik
 

 

Dr. Méhes Károly díjas: Dr. Kovács Márta gyermekgyógyász    2017. október

24 éve dolgozik a győri kórház gyermekgyógyászati osztályán. Három szakvizsgája van, 2012-ben Ph.D. fokozatot szerzett. Rendszeresen publikál külföldi szaklapokban. Számára három fontos fontos ügy létezik, a gyógyítás, a tudományos munka és az oktatás. Dr. Kovács Márta 2014-ben kapta meg a Dr. Méhes Károly díjat.

 

Dr. Méhes Károly díjas: Dr. Cséplő Péter Ph.D.   2017. október

2017. október 28. 2014-ben került a győri kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályára. Szakorvos jelölt. Pécsi orvostan hallgatóként már bekapcsolódott a tudományos kutatásokba. 2017-ben a legmagasabb impactfaktorú tudományos közleményért járó Dr. Méhes Károly-díját érdemelte ki.

 

Kórházba települt kormányablak   2017. szeptember

Új hotelkórház, világszínvonalú eszközpark, stabil orvosgárda, mérhető tudományos teljesítmény. Ez jellemzi a győri kórház elmúlt 7 évét, melyet dr. Tamás László János vezetése alatt ért el a régió legnagyobb egészségügyi intézménye. A főigazgató újabb fejlesztésekre készül, hisz újabb 5 évre kapott bizalmat. 

 

Dr. Tamás László János folytatja a győri kórházfejlesztést  2017. szeptember

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszeréhez csak e-személy igazolvánnyal tudnak kapcsolódni az orvosok november 1.után. A győri Petz Aladár kórház és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal az e-személyi igazolvány kiadásának gördülékeny ügyintézését Mobil Kormányablak működtetésével segítette szeptember 12-én. 

 

Nyári László díjas: Haszonitsné Jánoki Márta   2017. szeptember

Minden nap azzal a gondolattal ébred, hogy beteg embereken szeretne segíteni. Feladatának érzi, hogy a következő nővér nemzedéket tanítsa.Gyerekkora óta összeforrt az élete a győri kórházzal. Az onkoradiológia főnővére megkapta a kórház legmagasabb elismerését.

 

Napelemes kórházi homlokzat Győrben   2017. szeptember

180 millió forint uniós támogatásnak köszönhetően 1111 napelemet telepíthet a győri Petz Aladár kórház A és C épületének homlokzatára.A napelemek felhelyezése novemberre elkészül. A kórház vezetése a betegek türelmét kéri erre az időre.

 

Nyári László díjas: Dr. Balogh Péter, balesetsebész   2017. július

Megszállott balesetsebész, száguldó ember, energikus, csak csapatban tud gondolkodni, az élete a műtőasztal és a sportpályák között zajlik. Dr. Balogh Péter a győri Petz kórház főorvosa munkájának megerősítését látja a Nyári László díjban.

 

Semmelweis-nap: jól teljesít a győri kórház  2017. július

Az egészségügyi dolgozók ünnepe Semmelweis Ignác születésnapja. A régióban is meghatározó Petz Aladár kórházban megtartott mai ünnepségen megnyugtató adatok hangzottak el az intézmény pénzügyi helyzetéről, az orvosok és nővérek gyógyító tevékenységéről, a tudományos munka fejlődéséről.

 

EYOF: a győri kórház is felkészült 2017. július

Komplett sürgősségi betegellátó központot alakítottak ki a Petz Aladár kórházban az A épület földszintjén az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál idejére. 24 órás szolgálatban a kórház orvosai, nővérei 2 jól felszerelt vizsgálóban látják el a fesztivál ideje alatt a sportolókat az EYOF megbízásából.  

 

Nyári László díjas: Prof. Dr. Dézsi Csaba András  2017. június

Orvosdinasztia sarja, szívbarát, folyton tanuló, életet tisztelő, a Petz Aladár Kórház kardiológiai osztályát vezeti, csapatjátékos, dzsúdós, frissen habilitált, Nyári László díjas: Dézsi Csaba András.  

 

Az első főápoló emléktáblát kapott a győri kórházban  2017. június

Magyarország első főápolója, Kossuth Zsuzsanna 200 éve született. A győri Petz Aladár kórházban rendezett megemlékezést követően a könyvtár előterében került sor Kossuth Zsuzsanna emléktáblájának felavatására.

 

Kíméletesebb gyermek műtétek - hasznos adomány  2017. május

A Petz Aladár kórház Gyermeksebészeti Osztályért Alapítványát műszer-adománnyal támogatta a győri WHB-csoport. A 2 millió forint értékű eszközzel laparoszkópos beavatkozások végezhetők akár csecsemőkön is. Ez a beavatkozás kisebb műtéti megterhelést, gyorsabb gyógyulást ígér. 

 

Lassan a pirulákkal  2017. március   

Hihetetlen méreteket ölt a táplálék- és étrend kiegészítők jó-szándékú szedése. A természetes pirulák és az orvosok által felírt gyógyszerek sokszor nem férnek meg egymással, és meglepő laboratóriumi eredményeket produkálnak.

 

Nyári László díjas: Dr. Ruszinkó Viktória  2017. március  

Édesanyja is gyermek orvos volt, mi több lánya is ezt az ágát választotta az orvoslásnak. Dr. Ruszinkó Viktória a győri Petz kórház elismert gyermekgyógyász főorvosa az intézmény legmagasabb kitüntetését, a Nyári László díjat érdemelte ki.

 

Hallásközpont Győrben 2017. március   

A győri kórház rendelőintézetében az Amplifon Magyarország Kft. támogatásával felújított és minden igényt kielégítő győri Hallásközpont mostantól vonzó környezetben várja a győri kórház audiológiai járóbeteg rendelésére érkezőket. A beruházás és felújítás költsége meghaladta a 15 millió Ft-ot.

 

Nincs orvoslás medikai mérnök nélkül  2017. március  

A gyógyító tevékenységben egyre nagyobb tér jut a csúcstechnikát és technológiát igénylő eszközpark, melyek fejlesztéséhez az orvosi műszergyártók és szolgáltatókat tömörítő MEDIKLASZTER vállalatok sokat tehetnek hozzá. Kulcskérdés az iparág magyarországi fejlesztésében a medikai mérnökképzés, melynek a győri egyetem adhatna otthont. 

 

Orvos-gyógyszerész napok: nincs megállás a fejlődésben  2017. március

Új műtéti eljárásokról, biológiai gyógyszerekről, eset tanulmányokról, diagnosztikai és terápiás eljárásokról hallhatott referátumokat több száz Győr-Moson Sopron megyei orvos és gyógyszerész azon a három napos kongresszuson, melyet a megyei orvosi és gyógyszerész kamara a Petz kórházzal közösen szervezett.

 

Értékes AUDI adomány a győri kórháznak   2017. február

Két nagy-értékű lélegeztető gépet adományozott a győri Petz Aladár kórház intenzív osztályának az AUDI Hungária Kft. A világhírű autógyár évek óta támogatója a régió legnagyobb egészségügyi intézményének, az elmúlt években 60 millió forint adománnyal járultak hozzá a kórház eszköz vásárlásaihoz és a betegek gyógyulásához.

 

1% a győri kórházért 2017. február   

A gyógyításhoz szükséges műszerek vásárlására fordítja a régióban élők 1%-os adóját a győri Petz Aladár kórház. Rendelkezzen Ön is adója 1%-ról a Győri Kórházért Alapítvány javára!

 

TOP listás a győri kórházi szemészet 2017. január  

23 millió forintos adományt kapott a győri kórház szemészeti osztálya. Az összegből az egynapos beavatkozásokhoz nélkülözhetetlen korszerű előkészítő és pihenő helyiséget és új műtőasztalt vásárolt az osztály, ahol évente 3500 szürke-hályog műtétet végeznek.

 

Nyári László díjas: Erdélyiné Lukács Ildikó  2017. január  

A győri kórház gyógyító munkájában alapkérdés a pontos diagnózis, melynek hátterében éjjel -nappal ott áll a laboratórium, mely gyökeresen átalakult az elmúlt évtizedek alatt. Erdélyiné Lukács Ildikó együtt fejlődött a központtal, ahol immár Nyári László díjasként végzi analitikus tevékenységét.

 

Új tüdővel - győri orvosi háttérrel  2017. január  

Az élet az első és az utolsó be- illetve kilégzés közötti időt jelenti. A tüdő egészsége, a szabad légzés az élet alapfeltétele. Ezért nagy dolog, hogy egy lébényi hölgy a győri kórház transzplantációt megelőző szakmai felkészítésének is köszönhetően - új tüdőt kaphatott egy bécsi kórházban. Éva jól van, és ez a gyógyító munka legnagyobb elismerése. 

 

Kórházi évzáró - biztató adatokkal  2016. december  

Növekvő betegbiztonság, több orvos, javuló gazdálkodás, tudományos eredmények és várható fejlesztések. Jó hírekkel és díjesővel köszöntötték a karácsonyt a győri kórházban. Nyári László díjat dr. Ruszinkó Viktóra gyermekgyógyász, osztályvezető főorvos és Erdélyiné Lukács Ildikó laboratóriumi analitikus kapott.

 

Védd magad a cukorbetegségtől 2016. december

760 ezer cukorbeteg él Magyarországon és ugyanennyien lehetnek azok, akik csak ezután szemebsülnek 2-es típusú diabéteszükkel. A negyedik vezető halálok elkerülhető: naponta 30 percet kell mozogni és kevesebbet enni.

 

Jótékony Eurofleet - boldog nővérek 2016. december

Egy sikeres flottakezelő tényői vállalkozás, az EUROFLEET immár másodjára vitt karácsonyi ajándékot a győri kórházban dolgozó nővéreknek. Karácsony közeledtével 40 nővér összesen 1 millió forintnak örülhetett. A jótevő - ígérete szerint jövőre újra visszatér.

 

Vigyázz a tüdődre, élj normálisan!  2016. november

A vezető halálokok szinte mindegyike megelőzhető volna. A stroke és az infarktus, a CODP és a tüdőrák rizikófaktorai szinte ugyanazok. Napi 30 perc séta, dohánymentes élet, kevesebb étel, kevesebb alkohol. Ez a recept. Ha nem, akkor jön az orvostudomány, hogy helyrehozza azt, amit elrontottunk. Megéri?

 

Visszahoz a halálból a beépített defibrillátor pacecmaker  2016. november

3 szívrendellenességgel küzdő beteg esett át defibrillátor pacemaker beültetésen az elmúlt napokban a győri Petz Aladár kórház kardiológiai osztályán. Az eszköz visszahozza a halálból az embert. Az eszközt és a beültetés költségeit a társadalombiztosítás finanszírozza.  

 

Mézeskalács házikókat a kórházi osztályokra!  2016. november

A győri Krúdy szakiskola 9-10. osztályos cukrász tanulói gondoltak egy nagyot, és 21 db saját készítésű mézeskalácsházzal ajándékozták meg a győri kórházi osztályokat, ahol mostantól mézes sütemény illat édesíti a gyógyulni vágyók nehéz napjait.

 

Orvos-elődökre emlékeztek  2016. november

A győri Petz Aladár kórház alapításának 267. évfordulóján a kórház mai vezetői sorra látogatták és megkoszorúzták elődeik emléktábláit és sírhelyeit, hogy néma főhajtással tisztelegjenek egykori kiváló győri orvosok előtt.

 

Gardó Sándor professzorra emlékeztek  2016. október

Pályatársak, utódok és a hozzátartozók jelenlétében leplezték le Prof. Dr. Gardó Sándor, a győri kórház legendás hírű szülész- nőgyógyász orvosának emléktábláját a Petz Aladár kórházban, a Győrben ma kezdődő szakmai kongresszus nyitányaként.

 

Leleplezték Dr. Varga József emléktábláját  2016. október

A Petz Aladár kórház arcképcsarnoka ma a Győrben zajló kardiológus kongresszus tiszteletére dr. Varga József főorvos emléktáblájával gyarapodott. A család és az egykori pályatársak illetve a kórház vezetői emlékeztek a nagy elődre.

 

Dr. Patkós Imre, a győri baleseti sebészet atyja  2016. szeptember

100 éve született a győri kórház baleseti sebészeti osztályának meglapítója, dr. Patkós Imre, kinek tiszteletére emlékkonferenciát tartottak a Győri Petz Aladár kórházban, majd felavatták emléktábláját a kórházi Arckép-csarnokban.

 

Egynapos sebészet  2016. szeptember

Számos gyógyító szakterületen használható modell az egynapos kórházi tartózkodást igénylő sebészeti ellátás. Ami gazdaságos, az nem jelent kevesebbb odafigyelést, hisz az egynapos beavatkozást utógondozás követi, és az a járóbeteg ellátásra tolódik át. 

 

Kamarai adomány a győri kórháznak  2016. szeptember

650 ezer forint adományt gyűjtött össze a Győr-Moson-Sopron Megyei Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata az idén januárban megtartott jótékony célú bálján. A nemes felajánlást a győri PetzAladár kórház vezetői ma vehették át.

 

Nyári László díjas: Dr. Fehér Klára  2016. július

Bár színésznőnek készült, egy jó biológia tanár felismerte benne a jövendő orvost. Dr. Fehér Rózsa szakmai útja egyenes és kitérők nélküli. A belgyógyászat megszállottja, empatikus, emberszerető. A győri Petz kórház Nyári László-díja elismerés és jó útravaló a főorvos asszony további pályáján.

 

Nyári László díjas: Dr. Fücsek Mihály  2016. július

Dr. Fücsek Mihály a győri kórház gyermek fül-orr-gégész főorvosa szakmai munkássága elismeréseképpen a Semmelweis-napon átvehette a Nyári László-díjat. A gyermekbarát orvos a fájdalom nélküli gyógyítás elkötelezett híve.

 

Jó hírek és díjeső a győri kórházban  2016. július

A Semmelweis-napon megtartott ünnepségen elhangzott: szeptemberben az orvosok bére 107 ezer forinttal nő, a szakdolgozók 26, 5 %-os béremelést kapnak. A győri kórházban kielégítő az orvosok és szakdolgok létszáma. Nyári-László díjat az idén négy munkatárs kapott.

 

Életmentő kampány  2016. június

4000 Kisalföld olvasó és néhány cég jótékony adakozásából és Győr város támogatásából 30 és fél millió forintot költhet a stroke kezelését segítő eszközökre a győri kórház. A kampány révén az emberek azt is megtanulhatták, miként ismerhető fel a stroke.

 

Dupla bért az ápolóknak  2016. június

Megduplázzák az egészségügyi szakdolgozók bérét 2016-ig, és a krónikus ágyak szociális ágazatba vezetését követően minden ápoló maga döntheti el, hogy hol kíván dolgozni, hangzott el a szakdolgozók mai győri kongresszusának megnyitóján.

 

Kisalföld stroke-kampány, városi támogatással   2016. május

A Petz Aladár kórház a stroke diagnosztizálást nagyban támogató ultrahangkészüléket, a vérrög eltávolításnál használatos kontrasztanyag-adagoló eszközt és a radiológiai beavatkozásoknál használatos védőfelszereléseket vásárolhat a civil kampánynak köszönhetően.

 

Pozsonyi érdeklődés a győri orvosképzés iránt   2016. április

Hetekkel ezelőtt jelentette be a győri Petz-kórház és a Széchenyi Egyetem, hogy beszállna a hazai orvosképzésbe, először a klinikai gyakorlat szintjén. A hír Pozsonyig is elért, és szlovák fél rendkívüli érdeklődést mutat a téma és a lehetséges együttműködés iránt.

 

Ápoló szakma: középen lyukas a rendszer   2016. március

A győri kórház az ellátáshoz 85 %-ban középfokú, 15%-ban magasan képzett diplomás ápolókat igényel. A felsőfokú végzettségűek képzése a Széchenyi Egyetem egészség tudományi intézetében kiváló, a középfokú ápolók képzése viszont ma megoldatlan.

 

Astellas díjra jelölték a betegek Dr. Skaliczky Zoltánt    2016. március

A betegek és hozzátartozók szavazati alapján évről évre megválasztják az év orvosát. Az idei jelöltek között van dr. Skaliczky Zoltán idegsebész, aki osztályvezető főorvosi beosztása mellett a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szervezési igazgatója is.

 

Győri kórház: átlag alatti fertőzésszám  2016. február

Blog-témává vált, hogy mekkora a kórházi fertőzések száma a hazai egészségügyi intézményekben.A világ átlag 5-15%. A győri kórházban ez a mutató 4.8%, köszönhetően a higiénés képzéseknek és a minőségbiztosítási folyamat-irányításnak, mely 20 éve működő rendszer az intézményben.

 

Egészségügyi mérnökképzés indul Győrben 2016. február

A megyei önkormányzat, a győri Petz-kórház és a Széchenyi Egyetem évek óta tartó együttműködése újabb állomásához érkezik: 2017-től egészségügyi mérnök képzés indulhat a három szervezet együttműködésének köszönhetően.

 

A legjobb szemészeti osztály az országban  2016. január

A győri kórház szemészeti osztálya ma vendégül látta a szemészeti szakma szürkehályog specialistáit, akik meglátogatták az osztályt, és szürkehályog műtéteket is megnézhettek. Ami a betegek szempontjából fontos, a műtéti várakozási idő mindössze 35 nap.

 

Nyári László díjas: Horváthné Kovács Zsuzsanna  2016. január

Jelen lenni, segíteni egy gyermek születésénél, látni a családok formálódását: igazi női hivatás. A győri Petz Aladár kórház osztályvezető szülésznője , Horváthné Kovács Zsuzsanna évtizedek óta elkötelezetten műveli hivatását, ennek elismerése a Nyári László díj. 

 

Nyári László díjas: Dr. Mátyás Géza  2016. január

Traumatológusból lett a mozgásszervi rehabilitáció szakorvosa, dr Mátyás Géza a Petz Aladár kórház főorvosa. Több évtizedes gyógyító munkában nagy tapasztalatokat szerzett szakember nemcsak a kórházban, hanem a szakmacsoport szervezetiben és tudományos életben is tevékenyen részt vesz. 

 

A Győri Balett a kórházi beteg gyerekeknek táncolt  2015. december

Kedves előadással lepte meg a Győri Balett a Petz Aladár kórház kicsi betegeit, hogy karácsony közeledtével némi mosolyt varázsoljon a lábadozó gyermekek arcára. Az előadás után édes ajándékokat, és emlékfotót kaptak az apró ápoltak.

 

Fáradtan ünnepelt a győri kórházi csapat 2015. december

Agyonhajszolt, alulfizetett orvosok és nővérek tartják a frontot az osztályokon és ambulanciákon. A győri kórház hagyományos év végi főorvosi értekezletén látható volt: a gyógyításra vonatkozó adatok kimagaslók, a finanszírozás terén tarthatatlan a helyzet.

 

1 millió forintos ajándékot kaptak az angyalok 2015. december

A győri Petz Aladár kórház 40 ápolója fejenként 25 ezer forintos ajándékot kapott az EuroFleet Zrt. karácsonyi adományaként. A mecénás győri vállalkozás a hétköznapok angyalainak munkáját ismerte el ilyen nemes módon.

 

Életmentő képzések 2015. december

8 órás életmentő képzések indulnak a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Széchenyi Egyetem közreműködésével.

 

 

Orvoselődökre emlékeztek 2015. november

266 évvel ezelőtt kezdte meg működését az első győri kórház. Az évforduló és a közelgő Halottak napja alkalmából a győri Petz Aladár kórház vezetői koszorút helyeztek el a kórház alapítók sírján és az egykori vezető orvosok emléktáblájánál.

 

Legyen orvostudományi képzés a győri egyetemen!  2015. november

A győri Széchenyi István Egyetem, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés ma közösen jelentette be, hogy beszállna az orvostudományi képzésbe. Az akkreditáció várhatóan 4-5 évet venne igénybe és sok egészségpolitikai és felsőoktatási egyeztetést igényel.

 

Így csökkenti a villanyszámlát a győri kórház  2015. október

1060 db napelemet helyeztek az elmúlt fél évben a győri kórház tetején, hogy a megújuló energia erejével havi 1 millió forintot takaríthassanak meg. Egy most zárult uniós projekt révén 190 millió forintos fejlesztés valósulhatott meg a Petz Aladár Kórházban.

  

Jelentkezz életmentő képzésre!  2015. október

8 óra alatt megtanulható, hogyan mentsük meg bajba jutott felnőttek és gyerekek életét, ha leáll a keringési rendszerük vagy légzési zavarok veszélyeztetik az életben maradásukat. A Széchenyi Egyetem és a Petz Aladár kórház képzési programjára civilek, munkahelyi közösségek, pedagógusok jelentkezését várják az egyetem honlapján.

 

Győri kórházi bravúr: Katka használja visszavarrt karját  2015. szeptember

" A győr kórháznak köszönhetem az életemet! " -mondja Katarína Mikulková, az érsekújvári lány, akit egy évvel ezelőtt életveszélyes állapotban szállítottak a győri Petz Aladár kórházba, ahol visszavarrták leszakadt jobb karját, sérüléseit ellátták, később megkezdték rehabilitációját.

 

Rezidens dömping  2015. szeptember

A győri kórházban minden osztályra jut az idén végzett pályakezdő orvosokból. Tegnap 39 rezidenst fogadott és tájékoztatott a főigazgató az intézmény működéséről.

 

Nyári László díjas: Dr. Gasztonyi Zoltán  2015. július

Kevesen tudják, hogy a győri Petz Aladár kórház haematológiai osztályának szakmai presztízse kiemelkedő: az egyetemi centrumok után következik a rangsorban. Hogy ez Így lehet, abban a most kitüntetett dr. Gasztonyi Zoltán főorvosnak nagy szerepe van. 

 

Nyári László díjas: Dr.Tompos Tamás  2015. július

A győri kórház fül-orr-gégészeti- és nyaksebészeti centruma az ország egyik meghatározó szakellátó helye. Dr. Tompos Tamás osztályvezető főorvos nagy elődöktől tanulta a gyógyítást, és maga is magas szinten gyakorolja az orvosi hivatás speciális ágát.

 

Nyári László díjas: Kaproncai Gabriella  2015. július

Négyévesen már tudta, mi dolga a világon. Nővér lett, aztán diplomát szerzett, majd részt vett a győri kórház minőségbiztosítási rendszerének kiépítésében. Soha nem tud elszakadni a betegágyak mellől, számára a mosoly és figyelem a gyógyítás része.

 

Két új műtő  a győri kórházban  2015. június

Újabb fejlesztés valósult meg a győri Petz Aladár kórházban. A korábbi baleseti ambulancia helyén két műtőt alakítottak ki. A város és a győri vállalkozások támogatásából megvalósult 60 millió forintos fejlesztés révén nőni fog az elvégezhető műtétek száma és csökkenek a műtéti várakozási idők.

 

Semmelweis nap: díjeső a győri kórházban 2015. június

Július 1-én született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Tiszteletére minden évben ezen a napon ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat. A győri kórházban az ünnep alaphangját az adja, hogy minden álláshely betelt: van elegendő orvos és szakdolgozó.

 

Nyári László díjas: Prof. Dr. Gloviczki Péter  2015. június

A világhírű érsebész orvos professzor, Gloviczki Péter jelenlétével és előadásával tisztelte meg a Győrben megrendezett angiológiai és érsebész konferenciát.A Mayo Klinika elismert személyisége a győri klórház által alapított Nyári László díjban részesült. 

 

500 résztvevővel űlésezik az angiológus és érsebész kongresszus Győrben  2015. június

A Petz Aladár kórház szervezésében csütörtökön kezdte meg Győrben három napos kongresszusát a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság. A magyar orvosok mellett jelen voltak a tanácskozáson a világ elismert külföldi professzorai, hogy plenáris és szekció üléseken megvitassák a szakma csoport legújabb eredményeit. 

 

Ápolók: lépést tartanak a tudással  2015. május

A Petz Aladár Megyei Oktatókórház szervezésében 300 Győr-Moson-Sopron megyei ápoló részvételével tartottak ma tudományos szakmai konferenciát Győrben az ETO Park hotelben, ahol neves előadók osztották meg az ápolás tudományban nélkülözhetetlen új ismereteket a szakma képviselőivel.

 

A hazai gyermeksebészek győri találkozója  2015. május

A Magyar Gyermeksebész Társaság a győri Petz-kórház közreműködésével 2 napos tudományos ülését tartja Győrben, ahol a szakma specialistái a hazai új műtéti eljárásokat ismertetik. Az idei tanácskozáson a fiatal magyar gyermeksebészek is lehetőséget kapnak a nyilvános szakmai plénum előtti prezentációra.

 

Világszínvonalú berendezések a győri onkológián 2015. április

Megérkezett a győri kórházba az a két lineáris gyorsító berendezés , mely az eddiginél sokkal hatékonyabb sugárterápiás gyógyítási esélyeket kínál a győri kórházban kezelt rákos betegek számára. A két nagy-teljesítményű sugárterápiás eszköz júniusban kezdi meg működését.

 

Nők - női szemmel a kórházi szentélyben 2015. április

Germán Fatime grafikusművész a Győri Művészeti Szakközépiskola egykori növendéke ötven kiállítás után, most ismét szülővárosában mutatja be képeit. A győri kórház Szentély-galériájában (Zrínyi utcai kórház - A épület) látható kiállítás fő témája a női test, melyen átsugárzik a lélek varázsa.

 

Dr. Szanyó Ferenc Pro-Urbe díjas  2015. március

Jövőre lesz harminc éve, hogy Győrben, a Híd utcában megnyílhatott a beteg emberek rehabilitációját szolgáló, a győri kórház kötelékébe tartozó osztály, melynek létrejöttében és folyamatos fejlesztésében dr. Szanyó Ferenc meghatározó szerepet vállalt. A város Pro Urbe díjjal jutalmazta az osztályvezető főorvos több évtizedes munkáját. 

 

Győr díszpolgára a szívcentrum létrehozója  2015. március

Prof.Dr. Dézsi Csaba Andrást, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályának vezetőjét, a győri szívcentrum létrehozóját Győr Díszpolgára címmel tüntette ki Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata március 15-én.

 

Az ország legnagyobb szövetbankja Győrben van 2015. március

A győri Petz Aladár kórház osztályaként működik a Nyugat-magyarországi Regionális Szövetbank, mely a plasztikai- és a baleseti sebészet, az ortopédia és az idegsebészet számára meghatározó anyagokat szállít az operáló orvosok számára. A győri szövetbank kapacitása a legnagyobb az országban.

 

Ember-szimulátoron oktatnak a győri kórházban  2015. február

Sill-laboratóriumot avattak ma a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, ahol mostantól orvosok, ápolók oktatása és továbbképzése kezdődik meg a valóságos éles helyzeteknek megfelelő szimuilációs környezetben. A magyarországi Skill-program első vidéki állomása a regionális feladatokat ellátó győri kórház.

 

1 %   2015.

A Petz Aladár Megyei Oktatókórház évek óta felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy május 20-ig benyújtott adóbevallásukban ajánlják fel adójuk 1%-át a regionális feladatokat ellátó gyógyító intézménynek. A Győri Kórházért Alapítvány számlaszáma: 59500203-11078294

 

Nyári díj  2015. január

Fehérné Mendzsul Anna harmadik évtizede fáradhatatlan szolgálója a győri kórháznak. Az ifjúkorban választott ápoló hivatás belső mozgatója a segítségre szoruló beteg ember szertete és az orvosokkal való együttműködés. A sürgősségi betegellátó osztályon dolgozó nővér Nyári László-díjat kapott.

 

Központi sterilizáló

A győri Petz Aladár megyei kórház B épületében 1984 óta működik egy kevesek által ismert világ, a központi sterilizáló. Ez az a hely, ahol a műtetekhez használt eszközöket mossák, fertőtlenítik, csomagolják és sterilizálják. A biztonságot jelentő központ nélkül nem létezhetne műtéti program!

 

Győri kórház: beszédes év végi számok

52 ezer fekvőbeteget, 1,2 millió járóbeteget látott el a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 2240 munkatársa 2014-ben Újabb osztályok felújítása valósult meg, eszközfejlesztésre is jutott forrás. Nyári László díjat kapott dr. Pintér Tamás, dr. Pete Ilona és Fehérné Mandzsura Anna.

 

Új szemészeti műtő a győri kórházban

Két évről négy és fél hónapra csökken a műtéti várkozási idő annak az új szemészeti műtőnek köszönhetően, amelyet ma adtak át a Petz Aladár megyei kórházban. A 25 millió forint értékű fejlesztést a magyar műlencse gyártó Medicontur Kft. támogatta. 

 

Szubintenzív: biztos a felépülés

50 millió forintból - nagyrészt mecénási támogatásból - újult meg a győri kórház sebészeti, érsebészeti és mellkas-sebészeti 12 ágyas szubintenzív részlegeaz "A" épület 4. emeletén. Átláthatóság, korszerűség, beteg biztonság, gyors mátét utáni felépülés: így összegezhető az új fejlesztés.

 

Sürgősségi osztály: a betegek felét az ügyelet is ellátná

A győri kórház sürgősségi osztályán havonta 4500 beteg jelentkezik, s körülbelül 2500 ellátást kérő olyan esettel fordul az osztályhoz, amely a háziorvosi szolgálat és ügyelet keretein belül ellátható. Az indokolatlan esetek a valóban sürgős ellátását igénylőktől veszik el a lehetőséget, és jelentősen növelik az osztály leterheltségét.

 

A győri kórházban járt a Mikulás  2014 december

270 kisgyermek - kiknek szülei a kórházban dolgozó orvosok és ápolók - találkozhatott ma a győri Petz Aladár megyei kórházban a Mikulással, aki meghallgatta a szép verseket, aztán bőkezűen osztotta ajándékait.

 

Legyél Te is ápoló  2014 november

Izgalom, kihívás, együttérzés! A betegápolói hivatás nagyon sokféle: tudni kell gyógyszert adagolni, az intenzív és sürgősségi osztályon életveszélyes betegek ellátásában közreműködni, gyerekeket istápolni, infúziót bekötni, gyógyszert adagolni. Ez mind benne van az ápolói hivatásban.

 

Dr. Ostorharics-Horvárth György - a pszichiátria győri atyja  2014 november

A Semmelweis Egyetem szombaton megtartott díszünnepségén vehette át Egyetemi Magán Tanári Oklevelét dr. Ostorharics-Horváth György Ph.D., a győri kórház pszichiátriai osztályának főorvosa, aki évtizedek óta kiveszi részét a gyógyító és tudományos munkából, aki orvosok, nővérek szakmai képzésében folyamatosan jelen van és aki ma is naponta fárdhatatlanul dolgozik.

 

Energetikai beruházás, csökkenő kiadás  2014 november

Ma adták át a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház távhő szolgáltatásba bekapcsolt hőközpontját. A beruházást a Cothec Kft., mint a győri kórház energetikai üzemeltető partnere végezte. A beruházás révén az intézmény évi 20%-kal csökkentheti energetikai kiadásait és ezt a megtakarítás a betegellátásra fordíthatja.

 

Nyílt nap: Ápolókat vár a kórház  2014 november

Pályaorientációs nyílt nap keretében 80 általános és középiskolás diákot fogadott a győri Petz Aladár kórház, hogy a pályválasztás előtt álló fiatalok figyelmét ráirányítsa az ápolási hivatásra. A diákok az orvosokok és ápolók tájékoztatója után a gyógyító osztályokat is meglátogatták.

 

Könyvbemutató: Az ispolyától a modern kórházig 2014 november

Az ispotálytól a modern kórházig című helytörténeti kötet a győri kórház 265 éves történetét dolgozza fel hiteles forrásmunkákon és az osztály vezető főorvosok szakmai portréján keresztül. A képekkel gazdagon illusztrált albumot a Győri Könyvszalonon mutatták be a nagyközönségnek. A könyv a kórház titkárságán megvásárolható.

 

265 éves a győri kórház

 

Győri kórháztörténet: Zrínyi utcai épület együttes 2014 augusztus

Petz Lajos kórházigazgató szakmai elképzelései és Hübner Jenő tervei alapján 1895-ben készült el Győr első kórháza a mai Zrínyi utcai területen. A Szentháromság Kórházat Petz Aladár fejlesztette tovább. A több hektár területen fekvő épület együttes ma új funkcióra vár, hisz a győri kórház 21. századi körülmények között a Vasvári Pál utcai központban működik.

 

 

PIC fejlesztés 2014 június

Modern műszerekkel a koraszülöttekért 240 millió forintos fejlesztés zárult le a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülöttosztályán. A fejlesztés célja az volt, hogy az eddiginél is modernebb eszközökkel, biztonságosabb körülmények között lássák el az újszülötteket. Az eszközbeszerzésekhez kapcsolódó informatikai fejlesztés eredményeként pedig elektronikus lázlapot kap minden páciens, így az adatokat hosszú ideig tárolhatják.

 

Oross Lajosné dietetikus 2014 június

Gyógyító étkek tudója A vezető dietetikus oktat, tanácsot ad, a kórházi konyhán az ő szavára figyelnek. Oross Lajosné évtizedek óta arra tanítja a győri kórházban a cukor- és vesebetegeket, a túlsúlyosakat, a máj problémákkal és egyéb betegséggel küszködőket, miből, mennyi egyenek, hogy visszanyerjék egészségüket.

 

COPD betegség 2014 június

COPD: feltörekvő halál ok Az Egészségügyi Világszervezet ( WHO) a COPD évének nyilvánította 2014-et. A dohányzással összefüggő betegség a világon jelenleg a 4. leggyakoribb halál ok, de a rokkantsági és ebből adódóan a munkaképtelenségi listát évek óta vezeti. A betegség nem gyógyítható, de karbantartható.

 

Ápolásszakmai Tudományos Nap 2014 május

Az ápolói munka megbecsülését szolgálja a nemzetközi ünnep mellett az a hazai esemény, melyet a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Profíció Egyesület 10 évvel ezelőtt hívott életre. Az egészségügyben lezajló innováció, illetve új eljárásrendek, technikák bevezetése szükségessé teszi, hogy az egészségügyi szakdolgozók tudásukat folyamatosan fejlesszék, az Ápolásszakmai Tudományos Nap kiváló lehetőséget nyújt erre.

 

Dr. Bugovics Elemér emlékkiállítás 2014 május

1991-ben a győri kórháztörténetében először - és talán utoljára is - a kórházi munkatársak főigazgatóvá választották dr.Bugovics Elemért, a pathologia akkori főorvosát. Dr.Bugovics Elemér 15 éven át irányította - menedzser szemlélettel - a megye legnagyobb egészségügyi intézményét.

 

Dr. Luterán Ferenc portré 2014 április

Debreceni orvostudományi diplomával neurológusként kezdte a pályáját a győri kórházban, aztán a rehabilitáció irányában fejlesztette tudását. Számára siker a gyógyult ember, a jó munkatársi csapat, a korszerű gyógyító eszközök használata. Dr. Luterán Ferenc a rehabilitációs osztály vezető főorvosa a Petz Aladár kórházban.

 

Duna Döner támogatás 2014 április

Nemes gesztussal nyitotta meg győri éttermét a Duna Döner török gyors-éttermi hálózat. A Széchenyi téren megnyílt vendéglátóhely az első napi bevételt jótékony célra fordítja, a győri kórház gyermek intenzív részlegének ajánlja fel, műszervásárlásra.

 

Fotokiállítás 2014 április

 

Onkológia -  sugárterápia fejlesztése 2014 április

Több mint egymilliárd forintot fordítanak Győrben a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban az Onkológiai Centrum fejlesztésére. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, teljes mértékben uniós támogatásból valósul meg. A centrum képes lesz a daganatos betegek sugárterápiás szükségleteinek hatékony, színvonalas, teljes körű ellátására.

 

Tét projektzáró 2014 április

Elkészült a PAMOK Pszichiátriai Osztályának Téti Rehabilitációs Részlegének felújítása.

228 millió forint értékű fejlesztés valósult meg a győri kórház rehabilitációs részlegein. A téti pszichiátriai részleg épületét felújították, a gyermekpszichiátriai gondozó a győri Magyar utcai épültben kapott új helyet, a Híd utcai reumatológiai részleg pedig számos új terápiás eszközzel gyarapodott.

 

Gyerek pszichiátria 2014 március

Mostantól új helyen, 21. századi körülmények között fogadja a győri kórház gyermekpszichiátriai részlege a járóbetegeket. A 35 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a Vasvári Pál utcai kórházi épület földszintjén korszerű rendelőkben, és csoport-terápiára alkalmas helyiségekben folyhat az ellátás.

 

1 %   2014.

A Petz Aladár Megyei Oktatókórház évek óta felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy május 20-ig benyújtott adóbevallásukban ajánlják fel adójuk 1%-át a regionális feladatokat ellátó gyógyító intézménynek. A Győri Kórházért Alapítvány számlaszáma: 59500203-11078294

 

Simon Éva kitüntetetés 2014. február

Portré: Simon Éva műtő asszisztens (videó). Simon Éva a győri Petz Aladár kórház munkatársa több évtizedes kiemelkedő műtős szakassziosztensi tevékenységéért Elismerő Oklevelet kapott Balogh Zoltán minisztertől. A műtősnő pályája érdemes a szakma és az érintett betegek figyelmére.

 

2013  évzáró 2013. december

58 ezer fekvőbeteg, és 1,1 millió járóbeteg: ennyi ember ellátásáról gondoskodott a Petz Aladár Kórház.  Az év végi ünnepségen elhangzott: 2013-ban zökkenőmentesen beindult a munka az új hotel kórházban és a sürgősségi betegellátó osztályon. Az intézmény finanszírozása némileg javult, de 2014-ben további kormányzati ntézkedésekre vár a győri kórház.

 

Nyári díj  2014. január

Dr. Gyűrűs Péter /Pathológia osztályvezető főorvos/

 

Szük kiállítás 2013. december

 

Kórházi konszolidáció 2013. december

 

Ápolók Országos Szakmai vetélkedő 2013. október

A Petzes ápolók országosan is megállják a helyüket (videó) 2013. október 25.-én, negyedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos szakmai vetélkedője. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Kvartett Mix négytagú csapata (Kaproncai Gabriella, Horváthné Fehér Anita, Vincze Anita, Kövecses István) II. helyezést ért el. A csapat a közönség díjat is elhozta.

 

Koszorúzás 2013. október

Megemlékezés a gyógyító elődökről. A Petz Aladár Megyei Kórház vezetése és a meghívottak a hagyományokta őrizve ma, október 29-én megemlékezést tartottak a kórház alapításának 264. évfordulója alkalmából.

 

TOP 200 2013. október

Petz: kiváló a megyei kórházak között (videó). A Figyelő szervezésében hosszú évek óta szervezik meg a Medicina-konferenciát. Idén a kongresszus keretében először mutatták be, az egészségügyi ágazat egészét átfogó kiadványt, a Medicina TOP 200-at.  Az ülésen díjakat adományoztak, ahol a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, kiváló megyei kórház díjat kapott.


Epilepszia Konferencia 2013. október

30 éve van Győrben epileptológiai konferencia (videó). 1976 óta működik Győrben epileptológiai gondozás. A betegség előfordulási aránya igen magas. A gyermek populáció 1%-a, a felnőtteknek pedig 1,5%-a epilepsziás. A mai korszerű kezelések (gyógyszerek, esetleg műtét) eredményeként a betegek 70-80 százaléka tünetmentesen élhet.

 

Gardó emléknap 2013. október

Gardó Sándor professzor életműve ma is példa (videó). A szülész-nőgyógyászra, az egyetemi tanárra, a humán-genetikusra, a pályatársra és barátra emlékeztek ma Győrújbaráton a Gardó Sándor orvosprofesszor emlékére rendezett ülésen.

 

 

SBO tapasztalat 2013. szeptember

Olajozottan működik a győri sürgősségi osztály (videó) Áprilisban adták át a győri Petz Aladár kórházban a sürgősségi beteg-ellátó osztályt. Az új rendszer beválik a hétköznapokon és gyors reakcióra képes a tömeg-balesetek sérültjeinek azonnali ellátásában.

 

Nagy Miklós fotói 2013. szeptember

Gépi ecsettel ébreszt gondolatokat Dr. Nagy Miklós (videó) Dr. Nagy Miklós munkája a szülészet-nőgyógyászat, amely az élete nagy részét kitölti, ám amikor szabadideje marad, a művészet felé fordul. Az Esterházy-palotában önálló fotókiállítását tekinthetik meg a látogatók 2013. szeptember 7 és október 6. között.

 

Új rehabilitációs eszközök a Híd utcában  2013. augusztus

Új rehabilitációs eszközök a Híd utcai intézményben (videó) A Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című projekt keretében, a győri Híd utcai mozgásszervi rehabilitációs intézmény 46 millió forintból, új eszközökkel gazdagodott. A támogatásnak köszönhetően az új berendezések jobbítják a betegek ellátását.


PIC  2013. augusztus

A győri kórházban biztonságban vannak a koraszülöttek (videó). A koraszülött gondozásban az orvosok felkészültsége és az eszközállomány korszerűsége garancia arra, hogy az idő előtt érkezett emberpalánták egészségesen hagyhassák el a kórházat. A Petz Aladár kórházban a koraszülött centrumban 240 millió forint értékben megújult az eszközpark.

 

Szakdolgozók támogatása 2013. július

Petz: 163 millió foglalkoztatásra (videó). A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban uniós program keretében, több mint 160 millió forintból támogatják az orvosok, és szakdolgozók foglalkoztatását. 10 felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező szakorvost, illetve szakképzésben részt vevő orvost és 28 szakdolgozót vettek fel.


Besugárzó 2013. július

Zöld utat kaptak a sugárterápiás eszközök Az onkológiai osztály teljes sugárterápiás központjának berendezéseihez 1,2 milliárd forintra pályázott a győri Petz Aladár kórház. Az elbírálási időszak után az év végére sikerül beszerezni a világszínvonalú berendezéseket, melyek a rákbetegek gyógyításában nagy előrelépést jelentenek.

 

Nyári László díjas: Dr. Bartek Péter /2013. június

Az orvos, aki látja a láthatatlant (videó) Dr. Bartek Péter a radiológiai osztály osztályvezető főorvosa, Nyári László-díjban részesült. Győrben számos új eljárás fűződik a nevéhez, úgymint a radiofrekvenciás tumorablatio, stentek rutinszerű alkalmazása, és a neurointerventió újabb módszerei. A sportdiagnosztika terén is szaktekintélynek tartják. Győri és régiós  sport klubok igénylik a tudását.

 

Nyári László díjas: Dr. Kováts-Szabó Erzsébet

A győri gyermekkardiológia úttörője.

 

Semmelweis nap 2013. június

A magyar egészségügy ünnepe: Semmelweis-nap

 

Új endoszkóp  2013. május

 

Start a győri sürgősségin  2013. április

Start a győri sürgősségi beteg központban (video). Április 1-én, Húsvét hétfőjén már a sürgősségi betegellátó osztályra (SBO) kell menniük azoknak, akik azonnali orvosi ellátását igényelnek. Az orvosok, nővérek napok óta készülnek, feltöltik a gyógyszerszekrényeket, oktatják az új eszközök használatára a munkatársakat.