Ugrás a tartalomra

Besurranó tolvajt fogtak a győri kórházban

Március 22-én a kora délutáni órákban rendkívüli, egyben nagyon tanulságos esemény történt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban. Az A1 épület Traumatológia B részlegén az egyik ápoló különös mozgásra lett figyelmes. Egy gyanús személy járkált a folyosón, és ment be a kórtermekbe, ahol különböző mozdítható tárgyakat rakott a táskájába. A kórház dolgozója késedelem nélkül értesítette a helyi biztonsági szolgálatot, akik a helyszínre siettek, és kérdőre vonták az intézmény illetéktelen látogatóját. Hamarosan a rendőrség is megérkezett, és az illető táskájából elkerültek az eltulajdonított tárgyak. Ezt követően a besurranót a Győri Rendőrkapitányságra előállították és mint gyanúsítottat hallgatták ki.   

 

Összehangolt, gyors akció vezetett sikerre

A pénteken történtek kapcsán ki kell emelnünk, hogy az esetet észlelő ápoló, a biztonsági szolgálat munkatársai, illetve a kiszálló rendőrök egyaránt gyorsan, példás hatékonysággal cselekedtek és léptek közbe.  

Az eset külön tanulsága, hogy a kórház területén tapasztalt minden rendellenességre, különös viselkedésre, gyanús mozgásra fokozottan oda kell figyelnünk. Így könnyen kiszűrhetjük a hasonló kéretlen látogatókat.

 

Kedves Betegek, Hozzátartozók és Munkatársak!

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház naponta tömeges járóbetegforgalom mellett üzemel. A kórház vezetése felhívja a betegek és hozzátartozóik, valamint az intézményben dolgozók figyelmét, hogy értékeikre fokozottan vigyázzanak. Táskáikat, személyes tárgyaikat soha ne hagyják őrizetlenül, a várótermekben, folyosókon, közösségi terekben egymásért is legyenek éberek és segítőkészek.

Ez mindannyiunk érdeke.